Delta Elektro AS

Varmt gulv med varmekabler

Det er mange fordeler med varmekabler som en oppvarmingsløsning til boligen din. Om du lurer på noe om gulvvarme, les videre så tar vi deg gjennom det.

en jente som smiler og tøyer på gulvet

Det er ikke bare varmekabler som kan varme opp gulvet ditt. Varmefolie gir også en jevn og behagelig varme som spres over hele gulvflaten.

Få varmen i kalde tær med gulvvarme

Det er lite som slår følelsen av å stå opp en kald morgen, og sette de frosne føttene sine på deilige og oppvarmede gulv - det gjelder også flere rom enn bare på badet. Det er ikke bare varme tottelotter som er fordelen med oppvarmede gulv, vi tar deg gjennom en rekke fine fordeler med å installere varmekabler i din bolig. 

Lurer du på forskjellen mellom varmekabler, varmematte og varmefolie? Det kan du lese her. 

Hvorfor bør du velge oppvarming med gulvvarme?

Det er mange fordeler med å velge varmekabler, varmefolie eller varmematte som oppvarmingsskilde. Her har vi listet opp noen av fordelene med å installere gulvvarme, slik at du kan få en oversikt over hvorfor det kan lønne seg å velge akkurat dette til dine gulv.

Komfortabel oppvarming

Varmekabler gir en behagelig varme som sprer seg jevnt ut i rommet. De har ingen luftstrømmer som kan føre til trekk, og gulvet holder seg svært komfortabelt temperert. 

Energisparing

Varmekabler kan være en god og energieffektiv oppvarmingsløsning, da de bruker mindre energi enn man skulle tro, spesielt om man kobler opp et smart varmestyringssystem. Varmekabler varmer opp gulvet direkte, uten å bruke energi på å varme opp luften i rommet.

Designfrihet og fleksibilitet

Gulvvarme gir deg stor frihet til å designe og møblere et rom, uten å ta hensyn til plassering av radiatorer eller panelovner. Varmekabler kan installeres under de aller fleste gulv, og gir dermed fleksibilitet i design av interiøret.

Lavt vedlikeholdsbehov

Varmekabler har minimalt behov for service og vedlikehold når de først er installert i din bolig. Det kreves heller ingen årlig service eller inspeksjon, og det er ikke behov for å bytte ut noe.

Bedre luftkvalitet

I og med at gulvvarme ikke varmer opp luften i rommet, reduseres risikoen for støv og andre allergener som kan sirkulere i luften.

Trygt og godt alternativ for hele familien

Varmekabler er en trygg oppvarmingsløsning, spesielt for barnefamilier og kjæledyr - ettersom det ikke er noen varme overflater som kan forårsake brannskader.

Hvor bør man installere gulvvarme?

Gulvvarme kan installeres i de aller fleste rommene i boligen din, som inkluderer blant annet kjøkken, bad, stue, soverom, gang og vaskerom. Varmekabler på badet gir en behagelig og varm overflate å stå på etter dusj eller bading, og gulvvarme kan også hjelpe til med å tørke opp ekstra luftfuktighet.

Gulvvarme i stuen, soverommet og på kjøkkenet gir en komfortabel og jevn varme som kan eliminere behovet for radiatorer eller andre oppvarmingsenheter, og dermed frigjøre plass til mer designfrihet.

På vaskerommet kan gulvvarme bidra til å tørke opp våte klær, og det kan i tillegg fordampe fuktighet på gulvet, slik at det ikke blir fuktskader. Gulvvarme i gangen gir en varm og deilig velkomst når du kommer hjem med kalde føtter, etter å ha vært ute i kulden. 

Det er verdt å merke seg at noen typer gulvbelegg, som for eksempel tepper eller tykk parkett, kan redusere effektiviteten til varmekablene. Det er derfor viktig å vurdere valg av gulvbelegg i forhold til gulvvarme.

varmekabler under parkettgulv

Varmekabler, varmematte og varmefolie kan enkelt legges under de fleste typer gulv.

Vi hjelper deg å spare varmeutgifter

Er du varm på bena, kan du senke romtemperaturen. Gulvvarme er på denne måten en effektiv form for varme i huset. I Elkonor anbefaler vi et smart styringssystem som kan kobles opp til boligens gulvvarme. Du har på denne måten full oversikt over energiforbruket ditt, og du kan enkelt justere varmen via en app på telefonen, eller brytere på veggen. 

Med automatisk styring kan du spare hele 25% med dag- og nattsenking. Om du senker temperaturen med ca. 5-10°C når du ikke oppholder deg i rommet, kan du redusere energiforbruket med inntil 15-25%.

Nexans varmeprodukter responderer svært raskt, slik at oppvarmingen starter umiddelbart når varmen slås på. I dag finnes det en rekke gode produkter på markedet, og din elektriker kan gi råd om hva som passer dine behov best.

Les også: Med god varmestyring sparer du penger uten å senke komforten  

Varmefolie og varmematter fra ThermoFloor

ThermoFloor er en leverandør av varmesystemer for gulvvarme som tilbyr både varmefolie og varmematter. Produktene er utviklet for å gi deg en komfortabel og energieffektiv oppvarming av gulvene i ditt hjem.

Varmefolie fra ThermoFloor er en tynn og fleksibel folie som er lett å installere under de fleste typer gulvbelegg, som f.eks parkett, laminat og fliser. Folien består av et tynt lag med oppvarmingskabel, plassert mellom to lag av høyteknologisk folie. Varmefolien gir en behagelig varme over hele gulvflaten.

Varmematter fra ThermoFloor er en annen type gulvoppvarming som i likhet med varmefolie er enkel å installere. De er fleksible og kan enkelt tilpasses til forskjellige rom og gulvflater, og består av en serie med oppvarmingskabler som er plassert på en fiberduk. Varmemattene er utstyrt med et selvregulerende system som sørger for at temperaturen holdes konstant og jevn over hele gulvflaten.

Begge produktene fra ThermoFloor er energieffektive og kan bidra til å redusere kostnadene for oppvarming av hjemmet ditt. ThermoFloor er en pålitelig leverandør av gulvvarme, og deres produkter er enkle å installere og vedlikeholde.

en fagperson som ruller ut varmefolie på et gulv

Varmefolie og varmematter er enkle å rulle ut, og passer under nesten alle overflater.

Lyddemping og gulvvarme i samme produkt

Nexans har nesten 100 år med fartstid innenfor elektriske varmekabler, de har faktisk helt siden 1927 produsert og levert varmekabler for innendørs og utendørs bruk.

Med Nexans varmesystem får du ikke bare varme, men lyddemping i tillegg. Platene MILLICLICK™ er nemlig også trinnlydsplater. Legger du platene i 2. etasje vil det bli merkbar forskjell i lydisolasjonen ned til underetasjen. Nybygg kommer i dag ofte med gulvvarme i hele boligen, og med Nexans MILLICLICK™ og MILLIMAT® kan du legge gulvvarme i hele eller deler av boligen også ved rehabilitering og oppussing.  

Varmekabler under fliser og betonggulv

MILLICLICK™-platene legges direkte på bærende underlag, som betong eller gulvsponplater. Dersom du har en gammel parkett eller laminatgulv fra før, fjernes dette før du legger ut platene. Systemet bygger kun 8mm.

Skal du legge fliser, betong eller annet flytende gulv, tilbyr Nexans varmekablene MILLIMAT®. Dette er varmekabelmatter som kun bygger 4,5 mm og kan legges over det gamle gulvet, mørtles inn eller støpes inn i flislimet. MILLIMAT® egner seg godt til bad, gang og kjellere.

Grafikk som representer lagene i gulvet ned til varmekablene med en far og datter som leker oppå

Gulvvarme egner seg godt som oppvarmingskilde, og avgir en behagelig og optimal varme. Bilde: Nexans

Bytte varmekablene?

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige løsninger for varmestyringen i din bolig!